Shine4ever.gr

Κάθε τέλος… Μια καινούρια αρχή!

shine4everUncategorized, Νέα καταστήματος, Συνεργασίες

Shine4ever.gr

Shine4ever.gr

Για να ξεκινήσω σωστά αυτό το «τελευταίο» κείμενο, θα πρέπει να συστηθώ. Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Φωτίου και κατά τα τελευταία δύο χρόνια, εργαζόμουν στα εργαστήρια Philippakis Art, που κατασκευάζουν χειροποίητα μουσειακά αντίγραφα, μοναδικά αντικείμενα τέχνης και προσωποποιημένα δώρα με συναισθηματική αξία. Δύο πραγματικά εκπαιδευτικά χρόνια!

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθα στο εργαστήριο, ήταν ότι ο καθένας μας, αλλά και κάθε αντικείμενο κρύβει μια ιστορία μέσα του, ένα μοναδικό παραμύθι. Φτάνοντας στο τέλος αυτής της εμπειρίας και θέλοντας να πω «αντίο», σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, σαν αποχαιρετιστήριο δώρο, την δική μου «ιστορία». Ας γυρίσει λοιπόν η ανέμη, για να αρχίσει αυτό το «παραμύθι»…

Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ασχολήθηκα με θέματα γενικής δημοσιογραφίας, μέχρι τη στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να αρχίσω να εργάζομαι ως γραμματέας στα εργαστήρια Philippakis Art, μέσω ενός προγράμματος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Επαγγελματικά, μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον να εργαστώ σε κάτι νέο, διαφορετικό και να ανακαλύψω τις ικανότητες μου σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον για μένα, καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω το ξεκίνημα μιας νέας επαγγελματικής προσπάθειας, όπως έγινε με το νεοσύστατο ηλεκτρονικό κατάστημα MuseumMasters.gr. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που είχα το προνόμιο όχι μόνο να παρακολουθήσω αλλά και να βοηθήσω σημαντικά να αναπτυχθεί αυτό το εγχείρημα.

Πιο συγκεκριμένα και πάντα με την βοήθεια και την καθοδήγηση των υπευθύνων  (Λιζ & Δημήτρη Φιλιππάκη και Ντορίτ Μεγήρ) κατάφερα να συμβάλλω στη δημιουργία των νέων ηλεκτρονικών καταστήματων (e-shops) αναλαμβάνοντας την on-line υποστήριξη τους, σε όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, MuseumMasters.grShine4ever.gr,  Philippakis.grCoinsClub.gr και MuseumStore.gr. «Ένας για όλους και όλοι για έναν», έτσι δουλεύαμε σαν ομάδα!

Διαχειριζόμουν το περιεχόμενο των ιστοσελίδων μέσω μιας κεντρικής πλατφόρμας εργασιών, προετοίμαζα άρθρα για τα ιστολόγια (blogs) και ενημέρωνα τις σελίδες κοινωνικών δικτύων (FacebookPinterestTwitter).  Σιγά σιγά ανέλαβα ακόμα να χειρίζομαι τις παραγγελίες από την λήψη τους έως και την αποστολή τους.

Με τη βοήθεια των δημοσιογραφικών μου γνώσεων για τη συλλογή στοιχείων, την αγάπη μου για την αφήγηση καθώς και για την ελληνική και παγκόσμια ιστορία, ανέλαβα και τη δημιουργία κειμένων για τα ιστορικά δεδομένα και τις περιγραφές όλων των μουσειακών αντιγράφων που διατίθενται μέσα από το MuseumMasters.gr.

Συνέχισα με τον εμπλουτίσμό με προϊόντα και για το Coins Club και Museum Store, συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με τα αρχαία και σύγχρονα νομίσματα από εθνικές τράπεζες και νομισματοκοπεία διαφόρων χωρών, καθώς και στοιχεία για τα πασίγνωστα έργα τέχνης από διάσημες γκαλερί.

Το πιο φανταστικό ταξίδι όμως ήταν η ενασχόληση μου με το Shine4ever.gr, που μου χάρισε μια πραγματικά ευχάριστη εμπειρία, αφού έμαθα πως να δημιουργώ ένα πρωτότυπο δώρο από μια απλή ιδέα! Η φιλική και προσωπική προσέγγιση που χρησιμοποιήσαμε στην επικοινωνία με το κοινό μας, με βοήθησε να κατανοήσω την έννοια της άμεσης πώλησης.

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω  η ίδια με τους πελάτες και να «ζωντανέψω» τις όμορφες ιδέες και αναμνήσεις τους. Κάθε έργο τέχνης, που παρουσιάστηκε στο ιστολόγιο δημιουργήθηκε, χάρη στους εξαιρετικούς τεχνίτες των εργαστηρίων ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ, που έκαναν όλη τη διεργασία και την παραγωγή των προϊόντων.

Το «παραμύθι» όμως δεν τελειώνει εδώ… συνεχίζεται κάνοντας μια νέα αρχή, καθώς έχω ήδη ετοιμάσει τις αποσκευές μου για να ταξιδέψω στο εξωτερικό και να ψάξω για μια καινούρια «περιπέτεια» να σας διηγηθώ.  Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά είμαι σίγουρη ότι οι δρόμοι μας θα διασταυρωθούν ξανά.

Σας ευχαριστώ για τα δύο αυτα χρόνια, τα γεμάτα δημιουργία, εκμάθηση, ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και αναμνήσεων, που θα κρατήσουν για πάντα.

Με αγάπη,

Κωνσταντίνα Φωτίου!