Καλές απόκριες!

shine4everΔημιουργίες, Νέα καταστήματος

maske banner

Απόκριες ονομάζονται οι τρεις βδομάδες πριν τη μεγάλη σαρακοστή.Ταυτίζονται με την περίοδο του τριωδίου μια κινητή περίοδο στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση από την Κυριακή του τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι τη Κυριακή της τυροφάγου ή της τυρήνης. Η πρώτη βδομάδα ονομάζεται πρόφωνη γιατί όλοι φώναζαν που έρχονταν οι απόκριες. Η δεύτερη λέγεται κρεατίνη επειδή έτρωγαν κρέας. Η τρίτη λέγεται τυρίνη επειδή έτρωγαν γαλακτοκομικά για να προετοιμαστούν για τη νηστεία της σαρακοστής. Οι μέρες όμως αυτές ήταν έθιμο του γλεντιού και του μασκαρέματος που έχει παραμείνει μέχρι και σήμερα. Πέρα από το μασκάρεμα σημαντικό χαρακτηριστικό των αποκριών είναι ο χορός!!!

Οπότε αναρωτιέμαι κι εγώ..

Γιατί διασκεδάζουμε τόσο πολύ με τι απόκριες; Είναι γιατί είναι ένα έθιμο από πολύ-πολύ παλιά , αναμνήσεις με τους γονείς μας και την οικογένεια μας,που μας πήγαιναν στα καρναβάλια και ντυνόμασταν με τις καινούργιες μας στολές και ξεχυνόμασταν στους δρόμους;

Ή μήπως η δυνατότητα για λίγο να υποδηθούμε έναν άλλο ρόλο;

Γιατί πίσω από τη μάσκα μπορούμε να μεταμορφωθούμε σε ότι θέλουμε εμείς. Μπορούμε να γίνουμε τα πάντα.

Η τρέλα ξεχύνεται στους δρόμους, ξεχνάμε για λίγο τις δυσκολίες της καθημερινότητας και ευθύνη δεν φέρει κανείς για τίποτα και έτσι μας αρέσει γιατί έχουμε απόκριες.

Κάντε τη διαφορά ­­φέτος!

Πάρτε μάσκες ,ο,τι μάσκες μπορείτε να φανταστείτε, ό,τι σχήμα, ό,τι χρώμα και μέγεθος και δώστε την σε εμάς ,εδώ στην Shine4ever, να σας την ντύσουμε με αστραφτερό μέταλλο, να σας τη κάνουμε μοναδική.  Ξεχωρίστε και εσείς λοιπόν με τη δική σας προσωπική μάσκα.

Αν δεν προλάβατε μας την φέρνετε τώρα δεν πειράζει, δώστε την σε εμάς μετά τις απόκριες να σας τη κάνουμε ανάμνηση όπως πολύ καλά ξέρουμε.­

Εμείς πάντως κάναμε την αρχή,φτιάχνοντας τις δικές μας και είμαστε έτοιμοι για τρέλα!!

Καλές απόκριες!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA